Solskinnstur til Hvaler.

LFN Østfold arrangerte en hyggetur til Hvaler siste dag i August. Oppslutningen til foreningens arrangementer er alltid bra, og denne gangen var intet unntak.

Viggo Sørensen

Gjensynsgleden var stor da den fine gjengen på ca. 25 personer møttes på Skjærhalden.

Vi hadde god tid før ferga Gravningen skulle frakte oss over til Søndre Sandøy, så praten gikk lystig rundt om på brygga. Koronaepidemien har dessverre forhindret oss i å kunne møtes så ofte som vi vanligvis gjør, og derfor var nok smilet og latteren enda bredere og høyere enn normalt.

I et fantastisk flott høstvær fikk vi først en fin rundtur i Hvalerskjærgården, for så å gå i land på Nedgården brygge på Søndre Sandøy. Derfra gikk vi tvers over øya og rastet med medbrakt mat ved en fin strand. Det ble bading på enkelte før maten, og det ble rapportert om ca. 17 grader C i vannet, slettes ikke så verst!

Vi gikk så en ny runde over den vakre øya og mange ble overasket over at vi så et lite samfunn med blant annet gårdsbruk med kuer og fruktdyrking.

Vi tok så en annen ferge med navn Olava tilbake. Den tok en god runde rundt om Hvalerøyene og vi hadde mange stopp ved bryggene underveis tilbake til Skjærhalden.

Hvaler er virkelig et unikt sted og en vakker Østfolds perle! Det var mange idylliske plasser, hytter og hus for fastboende å se og mye å la øynene hvile på.

Etter mange timer med frisk sjøluft ventet sjøkreps, blåskjell og annen sjømat samt en tapas meny på oss på Big Fish restaurant.

Vi sitter igjen med mange gode minner og opplevelser. Dager som denne løfter oss opp og vekk fra alle de plagene vi har. Vi er virkelig heldige som kan delta på slike turer som bringer så mye positivitet, glede og samhold. Et flott arrangement, og en spesiell takk til Kai Ståle som arrangør og til styret som klarer å skaffe midler.

Skroll til toppen