Overnattingstur til Venabu- midt i fjellheimen!

LFN Østfold arrangerte en høsttur til Venabu Fjellhotell. Vi var 18 personer som fikk noen uforglemmelige dager med turer rundt om i den vakre fjellheimen.

Av Viggo Sørensen

Ankomstdagen startet med en deilig lunsj. På grunn av regnvær ble aktivitetene innendørs med avslapping og sosialt samvær. Det var mye latter, og praten gikk til langt utover kvelden. Til middag hadde vi deilig ovnsbakt, lokalt fisket ørret. Til middag neste dag fikk vi tradisjonsrik mat fra stedet med smaksprøver til forrett, «reinsdyrsplomme» til hovedrett og «multedrøm» til dessert. Vi må berømme all den gode maten vi fikk på fjellhotellet.

Neste dag gikk vi først en lett «topp tre» fottur over Veslefjellet med en hyggelig og flink DNT guide. Været var vindfullt med vekslende sol og skyer. Høstfargene var intense og flotte, noe som ble ekstra framhevet i kontrastene mot den hvite reinlaven. Det var spesielt hyggelig å se at alle klarte hele turen, til tross for at noen av oss har store fysiske utfordringer.

På ettermiddagen kjørte vi en tur til et flott tilrettelagt utsiktspunkt, Sohlbergplassen på Rondeveien. Fjellmassivet Rondane har alltid gjort inntrykk på de som har vært så heldig å se det på avstand, eller være midt inni det. Maleren Harald Sohlberg (1869-1935) ble så bergtatt av motivet, at han arbeidet med dette i 14 år, før han ferdigstilte bildet «Vinternatt i Rondane» i 1914. En av deltakerne på turen fortalte at han som liten gutt var på et besøk på Nasjonalgalleriet og nettopp dette bildet til Sohlberg brant seg inn i hans bevissthet. Det var noe i blåfargenes samspill med lyset som var så spennende. Selv om det ikke var vinter denne gang, så var opplevelsen bare av å stå der veldig følsomt og rørende.

Vi kjørte også innom Solliaysteriet og fikk smake på forskjellige geitemelk-produkter. Det var tydeligvis gode smaker, og det ble kjøpt med mange forskjellige oster hjem til Østfold.

Siste dagen gikk vi til Venabygd Fjellkirke. Kirken ligger så fint i terrenget og passer godt inn i omgivelsene. Vi hadde med nøkkel og fikk se den spesielle kirken også innvendig. Der hadde vi et informasjonsmøte om de videre planer for høsten. Det ble også holdt informasjon om vår deltagelse som brukermedvirker til forskning. Styret fikk mange rosende ord om alt det arbeidet de gjør. Oppholdet ble avsluttet etter lunsj, og vi dro hjem med mange gode minner.

Skroll til toppen