LFN Hordaland inviterte til aktiviteter for hele familien på Voss

med midler fra DAM-stiftelsen inviterte Landsforeningen for nakkeskadde, LFN Hordaland til aktiviteter for hele familien på Voss.

LFN Hordaland inviterte til et flott opphold på Voss.  Vi reiste tidlig fra Bergen jernbanestasjon lørdag 25. juni. Gruppen bodde på Voss Leirskole.

Aktiviteter på Voss

Oppholdet sammenfalt med Ekstremsportveko på Voss. I tillegg til egne aktiviteter, ble dette en ekstra opplevelse for familiene.

Første dag var det fritt valg til aktiviteter. Noen smågrupper valgte å følge åpningen av Ekstremsportveko, mens andre valgte bading i Vangsvannet eller innendørs i Voss badeland.   I tillegg kunne en velge besøksgård, sykkeltur rundt Vangsvannet, hesteriding, musemsbesøk eller tur med Hangursbanen.

Etter middag på Voss leirskole var det volleyballkamp mellom de unge og foreldre/pårørende. De unge skjønte etter hvert at foreldrelaget trengte noe hjelp og et par av de unge gikk over på «pårørendelaget». Den varme og vakre kvelden ble avsluttet med kveldsmåltid på terrassen. Tidlig neste morgen ble alle hentet til Klatreparken. Barn og unge ble fordelt på passende aktiviteter etter alder og høyde. De minste i tilpassede løyper – ikke for høyt over bakken. De eldste til trær og platåer sammenbundet i sterke kabler høyt over bakken. Deretter var zipline en flott utfordring i forskjellige varianter – over foss og bekker. Gledesstrålende opplevde barn og unge utfordringer og mestring. Fornøyde avsluttet gruppen oppholdet med medbrakt lunsj i koselige skogsomgivelser

Klatreparken Voss

For barna og de unge var besøket ved Voss Vind et høydepunkt. I personellets trygge hender fløy de i vindtunnelen. Det var en fantastisk frihetsfølelse å fly i vindtunnelen.

Vindtunnell
Barna og de unge deltok i Vindtunnel

Dagen ble avsluttet med en lett pizzamiddag, før turfølge dro til togstasjonen og kveldstoget til Bergen. Bare glade smilende familier etter en vellykket tur til Voss.

Her er noen av utsagnene fra deltakerne: «Det var vidunderlig».  «Nå vet jeg at jeg kan klare mange ting». «Nå har jeg fått nye venner». «Dette har blitt minner for livet».

Fra familene:

«Takk, til Dam Stiftelsen for at vi fikk oppleve dette».

LFN er vi takknemlig for Dam-midlene som gjorde det mulig å dra til Voss og finne glede og mestring i aktivitetene.

            Hilsen styret i LFN Hordaland

Skroll til toppen