media 2000 og eldre

2006

Regelverk mot rehabilitering

Pasienter med nakkeskade, som er gitt opp av resten av det offentlige helsevesen, blir rehabilitert på Sandane i Nordfjord.

Til grunn ligger banebrytende forskning ved Haukeland universitetssykehus. Staten sparer millioner i trygdeutbetalinger, mens pasientene får regningen. Og de som ikke har råd til rehabilitering, forblir syke.

 

2000

Jahr tapte kampen for erstatning
Psykolog Marit Jahr som i Bergen byrett har krevd 4,1 millioner kroner i erstatning fra to forsikringsselskap etter to bilulykker, tapte i dag saken

. Jahr blir dermed pålagt å betale 300 000 kroner i saksomkostninger.

Bergensavisen    27. november 2000

Kan bli dårligere etter nakkesleng-diagnose
Pasienter som får diagnosen whiplash kan bli dårligere enn om de ikke hadde fått noen diagnose i det hele tatt
.

Aftenposten      05. november 2000
Millionerstatning for nakkesleng
Oslo : En 46 år gammel mann fra Asker får 6,1 millioner kroner i erstatning for en nakkeslengskade, etter at Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste en anke fra Aktiv Forsikring.

Bergensavisen      26. oktober 2000
Støttet Marit Jahr
Uten tvil en nakkeslengskade. Psykologen Marit Jahr fikk full støtte da nevrologen som har undersøkt henne jevnlig, vitnet i erstatningssaken mot Storebrand og Gjensidige i går.

Bergensavisen      20. oktober 2000

Alle mot alle i nakkeslengsak
Det ble full forvirring rundt PC-analysene som brukes i nakkeslengsaker i Bergen byrett. Også de medisinsk sakkyndige er uenige.

Aftenposten      20. oktober 2000

Underlivssjekk for nakkesleng kom i søkelyset
Metoden der nevrolog Magnus Robberstad gjør grundige underlivsundersøkelser av kvinner med nakkesleng, kom i fokus i Bergen byrett i går.

Aftenposten      19. oktober 2000

Storebrand: Ikke nakkeslengskade, men endringer i hjernen
Marit Jahrs problemer skyldes ikke trafikkulykkene, men overforbruk av Vival og forandringer i hjernen, påstår Storebrand og Gjensidige.

Aftenposten      17. oktober 2000

Sakkyndig mot sakkyndig i rettssak om nakkesleng
Fem år etter den siste kollisjonen begynner Marit Jahrs kamp i Bergen byrett for erstatning for nakkesleng.

Aftenposten      16. oktober 2000

Nektes erstatning etter dobbelkrasj – linken er utgått
Psykolog Marit Jahr er 100 prosent ufør etter to trafikkulykker. Leger konkluderer med at hun er påført nakkesleng. Ikke vårt ansvar, sier Gjensidige og Storebrand.

Bergensavisen     : 14. oktober 2000 – Setter i stedet inn Storebrand: Ikke nakkeslengskade, men endringer i hjernen – Aftenposten 17.10.2000

Still hodestøtten, unngå whiplash  – linken er utgått
Ifølge Norges Whiplash Forbund kunne 95 prosent av alle nakkeslengskadene i Norge vært unngått med riktig innstilling av hodestøtten.

Utgiver: Dagsavisen
Dato: 26. juli 2000

Pass opp for whiplash
Som de første i verden har forskere ved Pennsylvania School of Medicine vist at Alzheimer-liknende sykdomstilstander hos dyr ofte kan føres tilbake til fysiske hodeskader. Ikke bare støt mot hodet, men også stor aksellerasjon eller deaksellerasjon.

Utgiver: Stavanger Aftenblad
Dato: 04. april 200

1999

Storebrand fikk ikke fjernet sakkyndig lege
Storebrand forsikring mente overlege Magnus Robberstad var for mye på de skadelidtes side, og ville ha ham fjernet som sakkyndig. Nå har selskapet gått på et kraftig nederlag i retten.

Aftenposten      17. desember 1999

Nakkesleng er «big business» – linken er utgått

I USA kan store erstatningssøksmål reises ved nakkeslengskader. Europeiske reiseforsikring anbefaler alltid å kreve erstatning hvis ulykken er ute.

Dagsavisen      05. desember 1999

Reduserer nakkesleng – linken er utgått
Sikrere biler har bidratt til at tallet på drepte er gått ned. Samtidig viser statistikkene at økt aktiv og passiv sikkerhet i 90-årenes biler ikke har hatt den samme effekt på antallet skadde generelt.

Dagsavisen      25. november 1999

Smertefull ventetid på operasjon
Med kronisk hodepine og delvis lammelse i armene venter Vibeke Pelen Samuelsen på nakkeoperasjon. Nå kan Ullevål-kuttene tvinge henne inn i kroniske smerter.

Aftenposten      09. november 1999

Aktive hodestøtter reduserer nakkesleng  – linken er utgått
Fra i høst vil alle modeller av Omega, Vectra, Zafira og Astra som selges i Vest-Europa, få aktive hodestøtter som standard utstyr. Opel blir dermed den første tyske bilprodusenten som tilbyr slik sikkerhet. I løpet av de siste 30 årene er antall skader i nakkevirvlene fordoblet og utgjør den hyppigste skadetypen etter hodeskader. Skader i nakkevirvlene resulterer ofte i sterke smerter for pasienten og krever kostbare behandlinger. Bare i Tyskland dreier det seg om kostnader på rundt to milliarder mark.

Dagsavisen      05. august 1999

Kvinner mest utsatt og menn har skylda – linken er utgått
80 prosent av alle som får nakkesleng er kvinner. De fleste av dem blir påkjørt bakfra.

Dagsavisen      17. juni 1999
Nye biler ikke alltid sikrere  – linken er utgått
Risikoen for å få nakkesleng eller whiplash ved påkjørsel bakfra kan være større i en ny enn i eldre bil. Grunnen er at nybilsetene er mer solide enn før, mens hodestøttene kan være svakere.

Dagsavisen      11. mars 1999

Volvo mot nakkesleng
WHIPS-systemet som skal beskytte mot nakkeslengskader i Volvo S80, gjør jobben sin. Dette blir bekreftet av tester som det amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) har utført.

Utgiver: Dagsavisen
Dato: 04. februar 1999 – Setter inn Volvo best i nakkeslengtest – Din side 26,.02.01

Justerer ikke hodestøtten – linken er utgått
Liten hjelp i en hodestøtte som ikke er innstilt etter brukeren. En KNA-undersøkelse har avdekket at tre av fire bilister kjører rundt med galt innstilte hodestøtter. Er støtten justert altfor langt ned, kan vi risikere at den er mer til skade enn nytte.

Dagsavisen      07. januar 1999

1998

Aktiv hodestøtte mot nakkesleng – linken er utgått
Alle nye Nissan-modeller vil etter hvert få «aktiv hodestøtte» etter at løsningen først er tatt i bruk på dyre luksusmodeller.

Dagsavisen      05. november 1998
Venter fortsatt med krav
Med en 11 år gammel nakkesleng-skade, er han en av mange som kan få Storebrands utbetalinger til å skyte enda høyere i været.

Aftenposten      14. mai 1998

Storebrand taper på nakkesleng-skader
Storebrand har hittil i år tapt minst seks store rettssaker mot kunder med nakkesleng-skader. Selskapet har selv anket flere saker og tapt i neste rettsinstans.

Aftenposten      14. mai 1998

Storebrand:- Vi har vunnet mange av sakene
– Ledersen for Storebrands forsikringsjuridiske avdeling, Ingrid Smedsrud, mener selskapet ikke har tapt spesielt mange nakkesleng-saker. Hun viser til selskapets samlede antall personskadesaker som havner i rettsapparatet.

Aftenposten      14. mai 1998

EU-dom kan gi fri pasientflyt
To dommer avsagt av EU-domstolen kan åpne for fritt valg av helsetjenester over landegrensene. Det vil i så fall også gjelde for norske pasienter.

Aftenposten      05. mai 1998
2,2 mill. etter nakkesleng
En 47 år gammel mann fra Nittedal er tilkjent 2,2 millioner kroner i Oslo byrett etter en trafikkulykke.

Aftenposten      30. mars 1998
Rekorderstatning etter nakkesleng
En mann som ble påkjørt bakfra i 1992 ved Bremnes på Bømlo, er i Gulating lagmannsrett tilkjent er erstatning på 2.555.000 kroner for tapt arbeidsfortjeneste etter en nakkeslengskade.

Aftenposten      14. februar 1998
Nakkesleng-ofre koster stadig mindre
Etter en årrekke med eksplosiv vekst i erstatninger til nakkeslengofre har det de siste årene vært en markert nedgang. Personskadeerstatninger generelt følger samme utvikling.

Aftenposten      18. januar 1998

1997

Tysk dyttetest avviser nakkesleng
En mannlig forsøksperson dyttes mot brystet med knyttneve. Testen beviser at en 10 år eldre kvinne ikke kan ha fått nakkesleng, mener Storebrand.

Aftenposten      29. desember 1997

Flere bruker den tyske testen
Den tyske testen som skal bevise at Kari Syljus ikke kan ha fått whiplash, vil bli brukt også i helt andre nakkeslengsaker i Norge.

Aftenposten     29. desember 1997

Nakkesleng-analyser holder ikke mål
Et dataprogram brukt av norske forsikringsselskaper i nakkeslengsaker, blir slaktet av ekspertise ved Scotland Yard.

Aftenposten      19. desember 1997

Uføretrygdet nekter å gi opp
Jeg skal kjempe, om jeg så til slutt skal segne sammen foran hovedinngangen til Gjensidige.

Aftenposten      19. desember 1997

Avviser anklagene
Generalsekretær Harry Martin Svabø i Den norske lægeforening tar sterk avstand fra påstandene til Norges Whiplash forbund.

Aftenposten      06. juli 1997
Norske leger er kjøpt og betalt av forsikringsbransjen
Norges Whiplash forbund vil sende 100 pasienter til undersøkelse i Romania for å forsøke å bevise at norske nevrologer stiller feil diagnoser.

Aftenposten      06. juli 1997
Kroniske muskelsmerter blir oversett
Kvinner med kroniske muskelsmerter får ikke den hjelp de trenger, mener arbeids-direktøren.

Aftenposten      05. mai 1997
Dataprogram avgjør nakkesleng
Blir du påført en nakkesleng-skade i kollisjon i Norge, kan et enkelt PC-program forhindre at du får utbetalt erstatning.

Aftenposten      03. mars 1997

Skroll til toppen