Småbarnsmora fikk sterke smertestillere av legen – det forandret henne helt

Hege Lindgren (46) mistet ekteskapet og barna i en tablett-rus. Det snudde først da hun møtte en mann i et kvinnefengsel.

– Jeg var bare 26 år og trodde nesten at legen var Gud.

Stemmen i telefonen tilhører den 46 år gamle trønderen Hege Lindgren. Hun forteller om dagen for nesten tjue år siden. Dagen da hun fikk en pakke tabletter av fastlegen sin.

En pakke som skulle snu opp ned på livet hennes.

Lindgren forteller først med lett og sikker stemme om veien inn i tablett-avhengigheten og om den etterlengtede dommen som kom i forrige uke, som ennå ikke er rettskraftig.

Men etter å ha pratet sammen i over en time, begynner hun å svare saktere. Hun finner ikke ordene like lett. Det koster å huske.

– Nå er jeg redd jeg har gitt deg hodepine for resten av dagen?

– Ja, det har du. Men det er greit. For det er så viktig for meg å fortelle historien min, sier hun fra hjemmet i Østersund i Nord-Sverige.

– Man skal nemlig ikke stole på legen sin bare fordi han har hvit frakk.

Ville skjære av seg beinet

Det hele startet i Halden i 1998. Lindgren solgte kontorrekvisita i Østfold på den tiden, og skulle inn til en kunde. Idet hun greip tak i den tunge salgskofferten bak i bilen, sklei hun på isen. Hun klarte å holde seg på beina, men kjente det knakk i ryggen. Smerten hogg tak i henne.

Runddansen i helsesystemet begynte. Utredninger, undersøkelser og nye behandlere.

Les hele saken her. 

NRK Østfold 08.09.2018

 

Dette innlegget ble publisert i Helse, Nyheter. Bokmerk permalenken.