Nakkeskadde Marianne (47) får ikke hjelp og er helt fortvilet. – Jeg er ikke lenger redd for å dø

Marianne Lafjell (47) har gått fra å være en aktiv fotballjente på Sprint, til å bli sengeliggende med store smerter.

Landet Rundt: – Jeg har ikke et liv lenger. Det føles helt surrealistisk. En periode var jeg redd for å dø, men det er jeg ikke lenger, sier Marianne Lafjell (47), mens tårene begynner å trille nedover kinnet.

Det var i 1993 at hun sammen med en venninne skulle til Oslo på kino. 22-åringene var kommet til Korsegården da ulykken skjedde. Det var tung tåke og vanskelig å se. Bilen havnet utenfor veien og kjørte rett i et tre.

– Bilen som var på vei til Oslo lå plutselig med panseret i retning Moss. Jeg fikk hodet smelt i vinduet på venstre side og venninnen min oppå meg, forteller Marianne, til Moss Avis.

Skadene hun fikk etter ulykken har med årene vist seg å bli mye verre enn Marianne noen gang kunne tenke seg. Hun er i dag sengeliggende med ekstreme smerter.

Har prøvd alt

– Det ble tatt bilder av meg etter ulykken, men leddbåndskader synes ikke på røntgen, sier Marianne.

Hun slet i flere år med nakkeproblemer og ble sykemeldt hver gang hun prøvde å jobbe igjen. I noen perioder var hun bedre, men da hun forsøkte å leve et tilnærmet normalt liv – med turer i høyt tempo og husvask – fikk det konsekvenser.

Med årene har problemene i nakken og tilhørende smerter i hele kroppen bare blitt verre.

– Jeg har prøvd omtrent alt av behandlinger som er. I en periode reiste jeg til England for behandling hver måned. Det kostet over 20 tusen hver gang, sier hun.

Instabiliteten i nakken var så stor at behandlingen ikke fungerte. Hun ble anbefalt å dra til en nevrokirurg i Barcelona som kunne ta bilder av henne i bevegelse.

Les hele saken her.

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.