Randi (82) skulle hentes med spesialtransport – falt ned trapp

Da Randi Sofie Hansen skulle fraktes med trappeklatrer i rullestol fra fjerde etasje, mistet sjåføren kontrollen. – Jeg lå der i en blodpøl, forteller 82-åringen fra sykesengen.

 Jeg har det veldig dårlig, sier Randi Sofie Hansen (82) til VG.

Ulykken skjedde fredag morgen i forrige uke da hun hadde en lenge etterlengtet frisøravtale, og skulle hentes hjemme i leiligheten sin på Furuset i Oslo med spesialtransport, såkalt TT-taxi (tilrettelagt transport) fra Oslo Taxibuss AS.

82-åringen forteller at hun er dårlig til beins, og vanligvis bruker rullator innendørs i leiligheten sin. Leiligheten ligger i fjerde etasje uten heis, så når Hansen skal ut og gjøre ærender eller til legeavtaler, bruker hun rullestol.

Sjåføren for TT-taxien må derfor hente 82-åringen med en såkalt elektrisk trappeklatrer i fjerde etasje. Rullestolen og pasienten festes deretter i trappeklatreren, før pasienten kan fraktes ned trappene.

– Han som skulle hjelpe meg hadde ikke helt kontroll. Han vippet meg opp i trappeklatreren og nedover trappen. Plutselig var jeg på vei ned trappen i full fart med både rullestol og trappeklatrer rullende over meg, sier Hansen til VG fra sykesengen.

Brudd og sting

Ifølge Hansen falt hun ned 11 trappetrinn før hun traff bunnen av trappeløpet.

– Jeg har fått fem brudd i nakken. Jeg måtte sy 25 sting i pannen og fem sting på håndleddet, sier hun.

Les hele saken her.

VG 07.06.2018

Dette innlegget ble publisert i Helse, Nyheter. Bokmerk permalenken.