Kirurg ble avskiltet i Norge, opererer norske pasienter i Iran

Nevrokirurgen Abbas Montazem ble avskiltet av Helsetilsynet i 2016. Over et år senere opererte han fremdeles nordmenn, i hjemlandet Iran.

For to år siden ble Fylkesmannen i Rogaland varslet av en pasient som hadde vært på konsultasjon hos den tyskutdannede legen. Hun reagerte på flere forhold hun mente myndighetene burde bli kjent med, blant annet at legen tok imot pasienter i en privatbolig. Det ble gjennomført et uanmeldt tilsyn samordnet mellom Rogaland politidistrikt og Statens strålevern, der det blant annet ble funnet et røntgenapparat i loftstuen og medisinsk utstyr ble beslaglagt. Helsetilsynet tilbakekalte legens autorisasjon begrunnet i faglig svikt og legevirksomhet under uforsvarlige forhold. Legen forlot landet så fort politiet tillot det, dagen etter tilsynet.

Les hele saken her.

BYMAG 23.02.2018

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.