Rolf har gått med konstante smerter siden ulykken i mai: – Men motet er der

3. mai i fjor. Rolf Mathisen har på seg sin splitter nye sykkelhjelm og er på tur ned Soløyvannsveien mot Grønnåsen i Bodø. Han er i god driv. Helt til han treffer en fartsdump. Han slenges over styret. Så blir alt svart.

Tirsdag kveld nesten sju måneder etter. Rolf Mathisen sitter hjemme. Smertene i kroppen hans har vært konstante siden i begynnelsen av mai. Og ryggmargsskaden gjør at han har varig funksjonsnedsettelse. I garasjen henger piggdekkene til sykkelen. Den har ikke vært i bruk siden ulykken.

Men Rolf understreker at hovedmålsettingen først og fremst er å komme seg på i jobb igjen.

Bilde på Facebook

Rett før jul la han ut et bilde på Facebook. Et bilde av seg selv på sykkel i Tyrkia. Det er tatt året før ulykken. Det var litt ironisk ment, samtidig som han ville fortelle venner at håpet er der.

– Motet er der, men det er mye smerte. Det er veldig mye smerter spesielt i hender og bein. Det samme med rygg og bukområde. Smertene har vært der siden 3. mai. De er borte kun når jeg sover, eller er i narkose, sier han til an.no.

I sommer uttalte han til an.no at ikke husker noe fra ulykken. Det var en ung kvinne som ble vitne til ulykken og ringte politiet. Kort tid etter var ambulansen på plass og fikk stabilisert syklisten. Deretter ble Rolf fløyet til Tromsø hvor det ble konstatert to brudd i nakken og armbrudd. I tillegg var det skader på ryggmargen. Han var da lam fra nakken og ned. Legene kunne ikke operere. Han ble liggende på UNN i en uke. Så skjedde det. Plutselig kunne han begynne å bevege bena litt igjen. Og følelsen kom tilbake i armer.

Les hele saken her. 

An.no 02.01.2018

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.