Så får whiplashskadade hjälp

Linköping En världsunik metod för att hjälpa whiplashskadade har utarbetats vid LiU. Nu utbildas närmare 30 sjukgymnaster i Mellansverige för att fler drabbade ska kunna hjälpas – och i vissa fall bli helt botade.

Tre forskare vid LiU har fått världens forskarögon på sig. Det handlar om en metod som drastiskt hjälper whiplashskadade. En del patienter med svår värk har blivit helt besvärsfria. Nu ska ännu fler hjälpas.

Uppskattningsvis finns det hundratusentals svenskar som lider av whiplashskador. Skador som leder till stort personligt lidande och omfattande samhällskostnader. Varje år drabbas 30 000 människor, oftast i samband med trafikolyckor, och av dem får 15 000 bestående men.

Les hele saken.

Corren.se

Dette innlegget ble publisert i Helse. Bokmerk permalenken.

Hit Counter provided by Skylight