Nyoppståtte nakkesmerter

Dansk retningslinje anbefaler leddmobilisering og øvelser som behandling av uspesifikke, nyoppståtte nakkesmerter.

Sundhetsstyrelsen i Danmark ga i november 2016 ut ny nasjonal retningslinje for ikke-kirurgisk behandling av nyoppståtte uspesifikke nakkesmerter. Det anbefales av denne typen pasienter alltid får trygghetsskapende informasjon om sykdommens forløp, prognose og faresignaler. Videre er det viktig at pasienten oppfordres til å opprettholde normal fysisk aktivitet.

Noen pasienter vil ha behov for behandling, ut over informasjon og rådgivning. Disse bør tilbys trening under veiledning og/eller leddmobiliserende teknikker. Forskningen viser at det har en god effekt og blant annet hjelper på bevegeligheten.

Les mer informasjon fra Sundhetsstyrelsen her…
Retningslinjen finner du her…

Manuellterapi.no 03.02.2017

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.