Nakkesmerter setter forskerne i sjakk matt

Noen ganger går nakkesmertene over, men i en del tilfeller blir de kroniske.

danskenakkeI Norge er smerter i korsrygg og nakke årsak nummer én til at folk får dårligere helse, ifølge Folkehelseinstituttet.

Mange må slutte å jobbe, og det er ikke så mye å gjøre med det.

– Tidligere trodde jeg at det måtte finnes en behandling for langvarige smerter i nakke og rygg, men nå har jeg akseptert at det ikke finnes noen mirakelkur, sier Inge Ris Hansen som er forsker ved Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik og praktiserende fysioterapeut.

– Ingen behandlinger fjerner smertene. Forskere har undersøkt alt mulig, og det er ingenting som virker. Behandlingen kan likevel hjelpe pasientene til å fungere bedre hverdagen, selv om de har vondt.

Les hele saken her.

Forskning.no 01.01.2017

 

Dette innlegget ble publisert i forskning, Helse. Bokmerk permalenken.