Skal stille diagnose på ekte pasienter

diagnose

Et nytt helseprogram har snart premiere i NRK. I programmet ”Hva feiler det deg?” skal et folkelag og et legelag kjempe om å stille diagnose på ekte pasienter.

Premieren på den medisinske spørreleken er onsdag 16. mars. Et erfarent legelag uten tilgang til internett utfordres i programmet av et folkelag med nettbrett som hjelpemiddel. Legelaget er fast, mens folkelaget består av nye folk hver uke, opplyser nrk.no.

Folkelaget får lov til å søke på nettet så mye de vil. Legene må stole på sin egen kunnskap. De bruker vanligvis internett på kontoret, men hvor gode er de uten nett-tilgang?

Legelaget består av Astrid Nylander Almaas, Elisabeth Holmboe Eggen og Wasim Zahid. Programleder er Kjetil Røthiing Askeland, som er turnuslege ved Haugesund sykehus.

– Det var veldig gøy, og litt skummelt, å være med på. Det var et par ganger hvor det var åpenbart for oss at dette hadde vi klart med google, men vi klarte det ikke uten, sier Elisabeth Holmboe Eggen til Dagens Medisin. Hun er lege og spesialiserer seg innen barnesykdommer og anestesi.

Hver uke møter lagene tolv pasienter som har forskjellige diagnoser, og i løpet av programmet skal de finne ut hvilke diagnoser det er snakk om. De får gradvis kjennskap til pasientens historie. De får ta, smake, lukte og lytte på ting. De kan stille spørsmål og diskutere. Til slutt skal de komme med en konklusjon, og det laget som finner riktig diagnose på flest pasienter, vinner.

Fysioterapeauten.no 03.03.2016

Dette innlegget ble publisert i Helse. Bokmerk permalenken.