Morfin eller motion: Hvordan kan man lindre kroniske smerter?

motionHver femte dansker har kroniske smerter, og forbruget af smertestillende morfin stiger eksplosivt. Forskere arbejder på højtryk for at finde mere hensigtsmæssige smertelindrende metoder.

»Forbruget af lægemidler med morfika har i en lang periode været eksplosivt stigende blandt kroniske smertepatienter i Danmark,« siger Per Sjøgren, der er overlæge og professor i palliation – smertelindring – ved kræftafdelingen på Rigshospitalet og ved Københavns Universitet.

»Mellem 2001 og 2013 er der sket en stigning på 30 procent i forbruget af stærke morfika-produkter. Vi er oppe omkring 100.000 mennesker, som har et langvarigt forbrug,« fortsætter han.  Les hele saken her.

Vitenskap.dk 22.10.2015

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.